Руснакът Данийл Медведев призна, че му е трудно да говори след загубата във финала на Аустрелиън Оупън от Новак Джокович в три сета. Медведев се представяше страхотно в последните три месеца и имаше 20 поредни победи в Тура, но не успя да се противопостави на световния номер 1 и загуби и втория си финал в Големия шлем.

"Никога не е лесно да говориш, когато току-що си загубил финал в Големия шлем. Поздравления за Новак Джокович и екипа му, девет титли в Австралия е нещо невероятно. Ще ви разкажа кратка история - тренирах с Джокович за първи път в Монако, когато още бях номер 500 в света, той беше номер 1, току-що беше спечелил Уимбълдън и аз си мислих, че няма да си говори изобщо с мен, аз бях срамежлив, но той постоянно ми задаваше въпроси и ми обърна внимание. Отношението му към мен не се е променило изобщо, независимо дали съм номер 600 в света или номер 4", каза Медведев на церемонията по награждаването.

"Големи благодарности на моята съпруга и моя треньор, днес не беше добър ден за нас, но споделените три месеца бяха страхотни. Надявам се скоро да спечелим Големия шлем. Благодаря на Крейг и организаторите, че реализираха. Накрая искам да благодаря на вас, австралийците, че ни поканихте тук, въпреки че не беше лесно. Енергията ви е страхотна, исках да направя този мач по-дълъг и интересен за вас, но не се получи", допълни руснакът.