Новият капитан на мъжкия национален отбор на България по тенис Теодор Бачев обяви разширения състав за предстоящия мач срещу Мексико от Световна група две за Купа "Дейвис". Двубоят е на 5 и 6 март в зала "София", съобщиха от БФТ.

Отборът ще бъде воден от Димитър Кузманов, който днес се изкачи до 266-ото място в световната ранглиста. Кузманов игра два поредни четвъртфинала на турнири "Чалънджър" в Южна Африка през този месец, а през януари той достигна втори кръг на състезание на АТР в Анталия.

В състава са още Адриан Андреев, който днес спечели мача си на АТР 250 турнира в Сингапур, както и Габриел Донев, който след полуфинала на турнир на ITF през миналата седмица се очаква да скочи с около 100 места в ранглистата идния понеделник.

В селекцията са още Александър Лазаров, Александър Донски и Васко Младенов, като последните двама ще се концентрират върху подготовката за двойката.

Не е ясно дали Бачев е изпратил повиквателна на Григор Димитров, който не е играл в турнира от 2015 година.

България има право да номинира петима тенисисти за мачовете с Мексико, като в деня на тегленето на жребия - 4 март - могат да бъдат направени до две промени в първоначалната селекция.