Рафаел Надал ще пропусне турнира от сериите "Мастърс" в Маями, който започва в края на месеца, в опит да се възстанови от контузията на гърба навреме за сезона на червени кортове.

Надал не е играл от отпадането на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия миналия месец, а също така ще пропусне и турнира АТП 500 в Дубай. Оттогава 34-годишният испанец падна с едно място в световната ранглиста и в момента е на трета позиция, след като беше изпреварен от руснака Даниил Медведев.

"За съжаление трябва да съобщя, че няма да играя в Маями - град, който обичам. Трябва да се възстановя напълно и да се подготвя за сезона на червени кортове в Европа", написа цитираният от БНР Надал в Туитър.

Турнирът в Маями е на твърди кортове. Испанецът никога не го е печелил, въпреки че е стигнал до финала пет пъти между 2005 и 2017 година.

Надал вероятно ще се завърне за турнирите от сериите "Мастърс" в Монте Карло през април и в Мадрид през май, за да влезе във върхова форма за Откритото първенство на Франция, което е спечелил рекордните 13 пъти.