Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира успешно участието си на турнира в Акапулко след чиста победа над Адриан Манарино. 

Българинът спечели първия сет с 6:4 и поведе с 3:0 гейма във втория сет, когато дойде и отказването на французина. Той демонстрира, че изпитва някакъв дискомфорт и в крайна сметка прецени, че няма сили да се бори с нашето момче, записвайки трето поражение срещу него в третия им двубой.

Мачът днес вървеше равностойно до седмия гейм, когато Григор осъществи и първия пробив при третата си възможност за брейк. Хасковлията го затвърди и спечели първата част за 48 минути.

Вторият сет продължи едва 23 минути и в него Манарино беше напълно надигран, допускайки два пробива. В началото на четвъртия гейм той сложи край на мача с отказването си.

Димитров спечели цели 83% от точките на първия си сервис и спаси 100% от точките за пробив при подаването си (3 от 3). В същото време осъществи три пробива от пет шанса.

В следващия кръг съперник на българина ще бъде сърбинът Миомир Кецманович, с когото не е играл до момента. Световният №46 стигна до тази фаза след успех в два сета над Фелисиано Лопес.