Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров запази 16-ото си място в публикуваната днес последна за март световна ранглиста. Следващата класация на АТР ще бъде публикувана на 5 април.

Тази седмица той започва участие в Мастърс 1000 турнира в Маями, като ще бъде сред поставените. Димитров ще участва за девети път във Флорида, като е достигал само веднъж до осминафиналите – през 2012 година.

Втората ни ракета Димитър Кузманов отстъпи две позиции и е №274, информира БНР. Пловдивчанинът играе тази седмица на чалънджъра в Задар, Хърватия. В първия кръг на основната схема утре Кузманов ще играе с осмия поставен Марко Морони от Италия, който е 241-и в света.

Адриан Андреев също слезе с две места и е на 386-ото. Тийнейджърът вчера загуби в първия кръг на квалификациите на чалънджъра в Лил, Франция. В челото няма размествания. Води Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и Рафаел Надал.

Отстранилият на четвъртфинал в Акапулко Григор Димитров Лоренцо Музети прескочи 26 места и дебютира в топ 100 на ранглистата под номер 94. Така италианецът стана най-младият тенисист в стотицата.