Националът на България за Купа „Дейвис" Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира от Чалънджър сериите в Задар (Хърватска) с награден фонд от 44,820 долара.

Във среща от втория кръг Мико победи с 6:4, 6:3 Зденек Коларж от Чехия, който е №246 в световната ранглиста. Срещата продължи 1 час и 53 минути.

Това е втора победа за Кузманов в турнира без да загуби сет. Преди това той се наложи с 6-4, 6-4 над №241 в света Джан Марко Мароне от Италия. Това беше и втора победа за Мико над Зденек Коларж. Нашето момче се наложи над този съперник и на 31 януари тази година.

Това стана в квалификациите на друг турнир от Чалънджър сериите в Анталия (Турция). На четвъртфиналите Кузманов ще играе срещу Блаж Кавчич от Словения, който е №245 в световната ранглиста. Двамата са играли само веднъж. През април 2015 г. Кавчич побеждава във втори кръг на Чалънджър в Батман (Турция).

Мико започна добре срещата и поведе с 3:0. Коларж върна пробива в гейм номер 7, но Кузманов отговори с рибрейк за 5:3. Нашето момче сервира за сета, но загуби подаването си за 5:4. Това не притесни Мико и той успя да затвори сета с нов пробив за 6:4.

Във втория сет Кузманов беше безапелационен и победи с 6:3. Мико поведе с 5:1 и нямаше проблеми да спечели срещата.