Защитаващата титлата си и номер 1 в световната ранглиста Ашли Барти (Австралия) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Маями (САЩ) с награден фонд 3,26 милиона долара, информира БНР.

Барти победи трикратната шампионка Виктория Азаренка (Беларус) с 6:1, 1:6, 6:2 за 1:53 час. За Барти това беше девета поредна победа в турнира, който спечели през 2019 година. През 2020-а той не се състоя заради световната пандемия.

Австралийката доминираше изцяло в първия сет, в който загуби само един гейм, но изненадващо загуби втората част, в която Азаренка даде само гейм на съперничката си. В третия сет след 2:2 Барти спечели четири поредни гейма и затвори мача.

Петата поставена Елина Свитолина (Украйна) елиминира бившата победителка в турнирите от Големия шлем Петра Квитова (Чехия) с 2:6, 7:5, 7:5 за 2:25 часа. Квитова направи два пробива по пътя си към успеха в първия сет.

Във втората част се игра равностойно, но в 11-ия гейм Свитолина взе подаването на чехкинята и изравни резултата. В третия сет Квитова успя да направи обрат от 0:3 до 4:3, но в деветия и 11-ия гейм загуби подаването си и Свитолина при свой сервис стигна до успеха с втория си мачбол.