Тони Надал, чичото и бивш треньор на Рафаел Надал, потвърди, че ще работи с 20-годишния канадски тенисист Феликс Оже-Алиасим. Оже-Алиасим е 22-и в световната ранглиста и е една от изгряващите звезди на мъжкия тенис.

„Когато получих офертата, му казах да дойде в Академията (Академията на Рафаел Надал) за десет дни, така че сам да види дали това, което му предлагам, го устройва. Като директор на Академията, това означава, че мога да си сътруднича с играч, който има големи амбиции и е предизвикателство, което ме мотивира“, сподели Тони Надал за Marca, добавяйки, че не е обмислял идеята да тренира друг играч.

60-годишният специалист ще се присъедини към Оже-Алиасим и неговия френски треньор Фредерик Фонтанго на Мастърса в Монте Карло, който стартира в неделя. Надал помогна на Рафаел Надал да спечели 16 титли от Големия шлем, включително десет на Ролан Гарос, преди двамата да приключат професионалните си взаимоотношения през 2017.

„Ако трябва да играем срещу Рафа, няма да седя на нито една от двете пейки, от уважение към двамата играчи и защото съм все още директор на Академията, така че продължавам да работя с него и съм негов чичо. Но ако трябва да загуби от някого, се надявам да бъде от Феликс. Никога няма да спра да бъда чичо на Рафаел, ние сме свързани от много години. Но се надявам в бъдеще, Феликс да бъде номер 1 в света. Засега, той трябва да се подобри“, завърши Тони Надал. /БГНЕС