Андрей Рубльов стигна до финала на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, след като надигра Каспер Рууд в два сета – в отделните части 6-3, 7-5, за час и 20 минути игра.

Руснакът допусна първи пробив в откриващата част, но след това направи мигновен рибрейк. Рубльов, който вчера елиминира от надпреварата 11-кратния шампион Рафаел Надал, натисна норвежеца и след нов пробив спечели първия сет.

Втората част започна с ранен пробив за руснака и аванс от 2-0. Последваха обаче четири безответни гейма на сметката на Рууд, но той изпусна набраната инерция след загубено подаване в седмия гейм. Играта вървеше гейм за гейм до 11-ия, когато Рубльов нанесе решителен удар и след това сервира безпроблемно за крайната победа.

Така, руският тенисист достигна първи финал на турнир от Мастърс 1000 веригата в кариерата си, след като в началото на месеца игра полуфинал в Маями.

Негов съперник в спора за трофея в неделя ще бъде Стефанос Циципас, който по-рано надигра убедително Даниел Еванс след 6-2, 6-1.