Новак Джокович и Рафаел Надал си размениха остри реплики чрез медиите. Пръв се заяде носителят на 20 титли от Големия шлем Рафаел Надал, който в интервю пред британския сайт „Метро“ обвини сърбина, че е обсебен от рекордите.

„Щастлив съм, че играя тенис. Да, искам да спечеля още турнири от шлема, но Новак е по-обсебен и фокусиран върху това. Той се концентрира повече върху тези неща и те значат повече за него. Той постоянно говори за рекордите и се радвам за него, но това не е моят подход към кариерата ми“, заяви Надал, който днес почва похода си към 13-а титла в Барселона (1,5 млн. евро). Негов съперник е Иля Ивашка от Беларус.

В навечерието на участието си в Откритото на Сърбия в Белград Джокович отвърна на констатациите на Рафа. Световният №1 каза пред „Евроспорт“: „Лично аз не усещам да съм обсебен от абсолютно нищо. Това, което чувствам е страст и огромно желание. Преследвам целите си и никога не съм имал проблем да го заявя. Може би за някои е трудно да държат на думата си, но за мен никога не е било трудно да кажа „Искам да спечеля този рекорд или да постигна дадена цел“. Не знам защо това би могло да е нещо лошо – не само, когато става дума за рекорди, но и изобщо.“

„Уважавам Рафа, може би повече от всеки друг тенисист в света – той е най-големият съперник, който съм имал в живота си“, добави цитираният от "Монитор" Ноле, който в Белград (711 800 евро) почва с корееца Сонуу Куон.

Любопитното е, че Надал и Джокович подписаха големи спонсорски договори в един и същи ден. 34-годишният испанец за първи път ще е лице на пивоварна - нидерландската „Хайнекен“. Третият в ранглистата става рекламно лице на светлата бира Amstel ULTRA, която се произвежда в Мексико, както и на безалкохолната Amstel 0.0. Контрактът е за 3 г., като звездата ще агитира за отговорната консумация.

33-годишният Ноле пък стана посланик на „Райфайзен Банк“ в Централна и Източна Европа. Също така банката ще подкрепя тенис академия на Джокович в Белград.