Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид за 15-ти път в кариерата си, след като победи австралиеца Алексей Попирин с 6-3, 6-3 в мач от осминафиналите на надпреварата.

Попирин имаше три поредни възможности за пробив, за да поведе с 2-0 в началото на мача, но не успя да ги реализира, след което постепенно Надал пое контрол над събитията и успя да пробие съперника си четири пъти от шест опита, за да стигне до чист успех след час и 20 минути игра. По този начин Краля на клея намери място на четвъртфиналите на турнира, където ще срещне шампиона от 2018 година Александър Зверев или британеца Дан Еванс.

Напред продължава и номер три в схемата Доминик Тийм, който победи друг австралиец - Алекс де Минор, със 7-6(7), 6-4. Австриецът спаси сетбол в тайбрека на първия сет, преди да стигне до победата след час и 51 минути. За Тийм предстои битка с американеца Джон Иснър, който изненадващо отстрани намиращия се в отлична форма руснак Андрей Рубльов след успех със 7-6(4), 3-6, 7-6(4). 

Вторият поставен в схемата Данийл Медведев отпадна след загуба от чилиеца Кристиан Гарин с 4-6, 7-6(2), 1-6. За място на полуфиналите Гарин ще спори с Матео Беретини или Федерико Делбонис. Поебда днес постигна и Александър Бублик от Казахстан, който надви руснака Аслан Карацев с 6-4, 6-3 и ще чака Каспер Руус или Стефанос Циципас в следващия кръг.

При жените за финала на турнира ще се класира световната номер 1 Ашли Барти, която продължи отличната си серия с победа над участващата с уайлдкард испанка Паула Бадоса с 6-4, 6-3. За австралийката това бе 16-ти пореден успех на клей, а в спора за титлата тя ще срещне рускинята Анастасия Павюлченкова или Арина Сабаленка от Беларус. /БГНЕС