Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна във втория кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция.

Поставената под №16 в пресявките софиянка отстъпи на японката Куруми Нара след 3:6, 6:0, 4:6 след повече от 2 часа игра в Париж. Така в основната схема на "Ролан Гарос" ще ни представя единствено Григор Димитров.

В първия сет двете си размениха по два пробива до седмия гейм. След това бившата №32 в света Нара направи брейк за 5:3. После Томова изпусна две точки за връщането му и в крайна сметка загуби сета.

Във втория 26-годишната софиянка доминираше напълно на корта и го спечели на нула, като взе 26 от 35-те точки в него и 14 поредни. Тази част продължи само 25 минути.

Серията на Виктория набъбна на седем поредни гейма преди японката да я прекъсне за 1:1 в решаващия сет, след което успя и да спечели подаването на Томова. Веднага след това българката имаше две възможности за рибрейк и в крайна сметка Нара затвърди за 3:1. Тонусът на Вики спадна, грешките зачестиха и азиатката постигна още един пробив. В следващия гейм полуфиналистката от Богота и Белград обаче върна единия брейк. Томова стигна до 4:4 след нов пробив. За съжаление японката взе подаването на Вики на нула и след това сервираше за победата. Нара поведе с 40:0 и реализира първия си мачбол.

Българката завърши с 19 печеливши удари срещу 26 непредизвикани грешки.

Виктория си тръгва от Париж с 20 точки за световната ранглиста, където е на рекордното за нея 108-о място, както и с 16 хиляди евро от наградния фонд.