Полицията в Париж арестува руската тенисистка Яна Сизикова по подозрение в уговарянето на мач на двойки на "Ролан Гарос" миналата година, съобщи източник на полицията за Франс прес.

26-годишната състезателка, която е на 101-а позиция в световната ранглиста на двойки, бе задържана в четвъртък вечер, след като взе участие в тазгодишното издание в Париж.

Разследване за евентуална корупция и измама бе отворено миналия октомври заради мач от първи кръг през 2020 година, в който Сизикова и американската й партньорка Мадисън Бренгъл надиграха румънския тандем Андреа Миту и Патриция Мария Циг.

Подозренията се появиха заради високата активност при залози за срещата, регистрирани в страните извън Франция, което бе докладвано за правоприлагане. Един гейм конкретно – петият във втория сет, бе анализиран от разследващите, след като бе с две необичайни двойни грешки на Сизикова.

В четвъртък Сизикова и новата й партньорка Екатерина Александрова загубиха тежко от австралийския тандем Сторм Сандърс и Айла Томлянович в първи кръг на женските двойки.