13-кратният шампион на Ролан Гарос Рафаел Надал призна, че световният номер 1 Новак Джокович е бил по-добре от него и заслужено е спечели полуфиналната им битка в Париж. Сърбинът нанесе едва третата загуба на Надал на този турнир, след като го победи с 3:6, 6:3, 7:6(4), 6-2 и се класира за финала.

"Без съмнение той заслужаваше победата. Мисля, че днес не бе най-добрият ми ден. Борих се и вложих много усилия, но пласирането на ударите ми не бе достатъчно ефективно. Срещу тенисист като него, който взима топката рано, ако не успееш да го извадиш от позиция, става много трудно. Въпреки това, имах голям шанс, сетбол при 6-5 и втори сервис. В този момент можеше да се случи всичко. След това направих двойна грешка и изпуснах лесно воле в тайбрека. Наистина имаше някои луди разигравания. Умората също е факт. Такива грешки се случват, но ако искаш да спечелиш, не можеш да ги допускаш. Това е, поздравявам го. Направихме добра битка. Дадох всичко от себе си, но днес не беше моят ден", коментира Надал след двубоя.

"Няма вечно да печеля този турнир. В нашия спорт трябва да признаеш както победата, така и загубата. Наясно съм, че няма как да спечеля този турнир 15, 18, 20 пъти. Това не е някаква трагедия. Тъжен съм, защото загубих в най-важния турнир на годината за мен. Но това все пак е само една загуба на тенис корта, утре пак ще съм заедно със семейството си. Това не е лошо", допълни Краля на клея.