Цветана Пиронкова пропусна седем мачбола, но все пак се класира за втория кръг на турнира по тенис в английския град Нотингам с награден фонд 100 хиляди долара и гостоприемство. 33-годишната пловдивчанка се наложи над поставената под номер 2 в схемата японка Нао Хибино с 6:3, 6:7 и 6:3 за първия си успех през сезона на трева.

Пиронкова поведе с 4:1 и това се оказа достатъчно да успеха в първия сет. Във втората част тя пропиля ранен пробив аванс, но след това реализира втори и при 5:4 сервираше за победата, но не успя. В последвалия тайбрек тя поведе с 6:4, а след това пропусна общо седем мачбола и 84-ата в света Хибино изравни след 15:13 точки, предава БНР. Нашето момиче все пак успя да наложи волята си в третия сет след ключов пробив в осмия гейм, като затвори мача при осмата си възможност.

С успеха в първия мач на трева от почти четири години нашето момиче си осигури 1559 долара и 14 точки за световната ранглиста, в която заема 113-ото място. Виктория Томова отпадна на старта след като загуби от французойката Осеан Доден с 3:6 и 2:6 в друга среща от първия кръг.