Ракета №1 на България Григор Димитров започна с победа участието си на "Уимбълдън".

Гришо се справи с испанския ветеран Фернандо Вердаско след победа с 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Срещата продължи почти два часа и половина и след нея хасковлията поведе с 5:3.

Следващият съперник на Григор се определя в казахстанския сблъсък Михаил Кукушкин – Александър Бублик.


В първия сет Вердаско проби за 5:3, след като направи минаващ удар на излизащия към мрежата Димитров и след това затвори частта при първата възможност.

Григор започна мобилизирано следващия сет и направи първия си брейк за 2:0 с хубав прехвърлящ удар. В следващия гейм 30-годишният хасковлия отрази три точки за рибрейк, а после проби отново. Димитров спаси три брейкбола, след което направи 5:0. В шестата игра полуфиналистът от 2014 година имаше два сетбола, но не успя. При 5:1 българинът сервираше за изравняване на частите, но допусна да бъде пробит. При 5:3 Гришо отново подаваше за сета и го направи при първата си възможност.

В следващата част Димитров поведе с 3:2 с пробив, след като реализира петия си шанс в маратонския гейм. След това затвърди на нула. При 5:4 Григор сервира на нула, за да поведе с 2-1 сета.

Българинът нанесе своя удар в четвъртия сет с пробив за 4:3, който затвърди веднага. При 5:4 Гришо сервираше за място във втория кръг на Уимбълдън. Той стигна до мачбол и го реализира незабавно.

Димитров завърши с 41 печеливши удари (8 аса) срещу 37 непредизвикани грешки (8 двойни).