20-кратният носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер съобщи лоша новина на милионите си фенове по целия свят.

Маестрото от Базел е принуден да се подложи на нова артроскопия на коляното заради контузията, която получи на "Уимбълдън".

Проблемите на Федерер се възобновиха преди няколко седмици и той първо реши да не участва на Олимпиадата в Токио, а след това се оттегли и от турнирите в Синсинати и Торонто.

Почивката обаче явно не е достатъчна и е станало ясно, че контузията е доста по-сериозна от очакваното. Той е бил посъветван да претърпи поредна интервенция в същата проблемна зона, което на практика означава, че той няма как да играе до края на годината.

"Исках да съобщя какво се случва от "Уимбълдън" насам. Както може да си представите, не е просто. Правя чести посещения при докторите заради коляното ми, тъй като се нараних по време на тревния сезон на "Уимбълдън". Не е това начинът да продължавам.

За съжаление ми казаха, че ако искам в дългосрочен план да се чувствам добре, трябва да се оперирам. Реших да го сторя. Ще бъда с патерици в продължение на много седмици и извън корта доста месеци. Ще бъде трудно в някои отношения, но успоредно с това знам, че това е правилното нещо.

Искам да съм здрав, да тичам наоколо. Искам да си дам искрица надежда, че ще се върна в тура в някаква форма. Реалист съм. Не ме разбирайте погрешно. Знам колко трудно е на тази възраст да се подложа на още една операция. Ще опитам. Ще мина през рехабилитация, докато съм активен, което ще ми помогне през този дълъг период. 

Благодаря за всичките ви съобщения. Винаги сте били невероятни. Винаги мислите за мен. Някои от вас са страдали с мен, други ми желаете най-доброто и искате да се върна на корта, за да се усмихвам. Добре съм. Оценявам го. Ще ви информирам, докато тече рехабилитацията ми. Желая ви всичко най-хубаво. Скоро ще се видим", сподели бившият №1 в социалните мрежи.