Френският ветеран Жереми Шарди ще сложи преждевременен край на сезона си, след като получи негативна реакция от ваксина срещу коронавирус, сподели самият той за АФП.

„От както се ваксинирах (между Олимпиадата и Ю Ес Оупън), имам проблем, имах серия от контузии. Изведнъж, не мога нито да тренирам, нито да играя“, разкри 34-годишният тенисист. Световният номер 73 обясни, че е усещал сериозни болки по цялото тяло веднага щом правел физическо усилие.

„Видях се с двама лекари, направих няколко теста, за да знам какво ми е, и най-важното е да се грижа за себе си. Предпочитам да си почина известно време и да бъда сигурен в бъдеще, че това няма да се повтори, отколкото да гледам да се върна възможно най-скоро на корта и да продължавам да имам здравословни проблеми“.

Шарди, бивш играч от топ 30, има само една титла в кариерата си – тази в Щутгарт през 2009. Въпреки това, той има престижни победи над Роджър Федерер, Анди Мъри, както и срещу наскоро коронясания за шампион на Ю Ес Оупън Данийл Медведев. /БГНЕС