Вторият поставен в схемата на АТР 250 тенис турнира в София Гаел Монфис се класира без проблеми за полуфинала.

Французинът отстрани при първата си поява на корта Джалука Магер от Италия с 6:2, 6:2 за едва 49 минути игра в „Арена Армеец“.

Французинът проби на нула за 4:2 и след това уверено затвърди. Последва нов пробив и Монфис затвори сета само за 23 минути игра. 35-годишният парижанин беше безапелационен на първи сервис като спечели и деветте точки при него.

В началото на втория сет Магер стигна до първата си точка за пробив, но Монфис я неутрализира с отличен сервис и после взе подаването си. Съпругът на Елина Свитолина направи брейк за 3:1. Той поведе с 40:15 и реализира втората си възможност след гръмотевичен ретур. След това той затвърди с гейм на нула. При 2:5 78-ият в световната ранглиста италианец сервираше за оставане в двубоя. Гаел поведе с 40:15 и ликува при първия си мачбол след бекхенд в аут на съперника.

„Жалко, че няма зрители, но в София всичко е чудесно. Не беше толкова лесно да спечеля, съперникът ми се движеше добре. Ще се готвя за моя полуфинал, но ще следя и резултата на Елина в Чикаго“, заяви в интервюто на корта Монфис, който игра полуфинал и при първата си изява на турнира през 2019 година..

Той наниза 13 аса в срещата и спечели 93 процента от точките при разигран първи сервис.

Съперникът му в полуфинала е изненадата Маркос Гирон от Съединените щати.