Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в Индиън Уелс след нова чиста победа, този път над Райли Опелка - 6:3, 6:4. Българинът изигра нов силен мач в Калифорния и взе реванш от първата ракета на САЩ за поражението в Торонто през лятото. 

Първата ни ракета успя да намери противодействие на сервиса на американеца в най-важните моменти от двубоя и това му позволи да достигне до осминафиналите на надпреварата за пръв път в кариерата си, след като досега четири пъти бе отпадал в трети кръг.

В следващата фаза първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от мача между Даниил Медведев и Филип Краинович.

Опелка записа повече асове (5-4) и по-малко двойни грешки (1-2), но въпреки това Димитров беше по-резултатен на сервис (40-34), като в същото време имаше огромно превъзходство по отношение на спечелените на ретур точки (21-8).

Един от основните фактори за успеха на българина в двубоя бе процентът му на вкаран първи сервис (77%), който бе значително по-висок от този на 211-сантиметровия американец (60%). Първата ни ракета оползотвори две от шестте си възможности за пробив (33%), докато Опелка нито веднъж не стигна до брейкпойнт./БГНЕС