След първото си класиране на полуфинал в Мастърс 1000 тенис турнира в Индиън Уелс Григор Димитров разказа как съумя да направи втори пореден обрат, този път срещу Хуберт Хуркач, за победата с 4:6, 6:4, 7:6.

„Успях да остана в мача, - каза българинът в интервюто си на корта, цитиран от БНР. - Особено в първия сет ми беше много трудно да намеря играта си днес. Бях малко уморен от вчера и не чувствах, че наистина имам достатъчно време да си почина и да съм отново напълно готов, но все пак чувствах и знаех, че имам сили в себе си, за да успея. Знаех, че трябва да подобря играта си и да бъда малко по-агресивен. Започнах да чета сервиса му малко по-добре. Продължавах да опитвам и да вярвам, че ще успея и мисля, че това направи разликата".

Победата ще изстреля Димитров със седем позиции нагоре до №21 в световната ранглиста в понеделник. Нов успех ще го върне в топ 20 и ще го изпрати на първи финал от февруари 2018 година, когато спори за титлата в Ротердам. 

30-годишният хасковлия говори и за това какво иска от кариерата си и живота.

„Опитвам се да се върна към добрия ритъм на тенис, да живея и да бъда без болка с тялото си. Събуждането и усещането, че тялото ми е там, ми дава увереност. Наистина се наслаждавам на ежедневието си“, обясни Григор.

Той коментира и следващият си съперник Камерън Нори от Великобритания, с когото ще се срещне в събота вечерта.

„Изобщо не съм изненадан да видя Камерън на полуфинал. Той изигра страхотни мачове и е много опасен и хитър опонент. Няма да ми бъде лесно срещу него“, заяви Димитров.

Нори е спечелил единствената среща помежду им. На 26 март тази година на Мастърс 1000 турнира в Маями Григор отстъпи с 5:7, 5:7.

Снимка: БГНЕС