Григор Димитров започва участието си на турнира от категория ATP 500 "Erste Bank Open" във Виена, където миналата година достигна до ¼-финалите. Сега първото препятствие пред българина е доста сериозно - световният №3 Стефанос Циципас.

„Виждайки жребия, си помислих, че подобни мачове могат да бъдат ¼-финали или полуфинали. Хубаво е да се получават такива сблъсъци именно в тази част на сезона, за да провериш как се справяш психически и физически. Циципас имаше страхотна година, той утвърди себе си като топ играч. Но аз обичам точно този вид двубои. Срещу него съм се изправял два пъти, последния път се срещнахме тук и го победих. Развълнуван съм за предстоящия двубой, надявам се да запазя добрата си форма от изминалите седмици и просто да се наслаждавам на играта”, заяви Димитров. Той допълни още, че вече е на такова ниво, че не брои колко победи има над играчи от топ 10, топ 20 или 30.

„В даден момент от своята кариера човек просто си поставя определени цели, които преследва. Нагледали сме се на "изненадващи" резултати през годините, а на мен ми харесва точно тази непридвидимост на спорта”, каза Гришо.

Той разкри, че при победата над Даниил Медведев на Индиън Уелс най-накрая от доста дълго време физиката и психиката му са били в баланс. „Случвало се е в моята кариера да спечеля турнири, големи мачове, големи събития, но като че ли никога не съм имал достатъчното време да се насладя на тези моменти. Невинаги можеш да си покажеш всичките емоции и да отдадеш заслуженото на случилото се”, допълни цитираният от "Монитор" Гришо.