Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович спечели рекордната 37-а титла от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като снощи надделя над втория в ранглистата Даниил Медведев с 4:6, 6:3, 6:3 в много качествен финал в зала „Акор Арена“. След двубоя 34-годишният сърбин разказа как е успял да победи руския си съперник, който го спря от календарния Голям шлем, като спечели на Откритото първенство на Съединените щати в Ню Йорк.

„Върнах се назад и прегледах финала на US Open, за да видя какво направих грешно и какво направих правилно“, каза Джокович пред Tennis Channel. - Опитах се да разчета моделите на неговия сервис и хвърляне на топката. Опитах се да търся малките детайли. Той започна по-добре, спечели моя сервис в първия гейм, но аз успях да се върнах. Чувствах, че съм на прав път“.

„Мислех, че е само въпрос на време кога ще прочета по-добре неговия сервис и ще започна да влизам в разгравания. Не можеш да минеш през него. Трябва да намериш начин да играеш с контролирана агресия, да играеш правилно. Разнообразието печели мачове срещу него. И двамата страдахме на корта и имаше много изтощителни надигравания", призна Джокович, цитиран от БНР.

С титлата в Париж Ноле изпревари Рафаел Надал в класацията на Мастърс 1000 турнирите.

Брой трофеи от Мастърс 1000

1. Новак Джокович 37
2. Рафаел Надал 36
3. Роджър Федерер 28
4. Андре Агаси 17
5. Анди Мъри 14.