"Подкрепям напълно решението на WTA, защото нямаме достатъчно информация за Пън Шуай и нейното състояние", обяви световният номер 1 при мъжете Новак Джокович относно решението на Женската тенис асоциация да спре провеждането на всичките си турнири в Китай заради ситуацията с Шуай Пън.

От WTA продължават да настояват, че не са получили категорични доказателства за благосъстоянието на бившата номер в света на двойки, поради което обявиха замразяване на отношенията с Китай. "Мисля, че решението на WTA e много смело и решително. Здравето на Пън е изключителна важност за света на тениса", сподели Джокович след мача на Сърбия срещу Казахстан от четвъртфиналите на Купа Дейвис в Мадрид.

Носителката на 12 титли от Големия шлем Били Джийн Кинг също поздрави WTA. "Историята ще започне, че сте заели правилната страна", написа тя в Туитър. В същото време друга тенис легенда Мартина Навратилова разкритикува Международния олимпийски комитет за опита да омиротвори отношенията с Китай. "Защо не чувам нищо от вас?", попита Навратилова относно липсата на позиция на МОК за решението на WTA. /БГНЕС