Доминик Тийм няма да участва в демонстративния турнир Абу Даби тази седмица, тъй като продължава да се възстановява от травма на китката.

Шампионът на Ю Ес Оупън 2020 отсъства от ATP тура, след като контузи китката си след удар на форхенд в мача си от първи кръг с Адриан Манарино на подгряващия преди Уимбълдън турнир в Майорка през лятото. Австриецът бе на път да се присъедини към Рафаел Надал и Анди Мъри в Абу Даби, където тенисистите ще се подготвят за Аустрелиън Оупън през януари догодина, но реши да се оттегли от надпреварата.

„Очаквах с нетърпение да се завърна в Абу Даби, но чувствам, че не съм още готов да се състезавам на най-високо ниво. Разочароващо е да не участвам тази година, но трябва да продължа подготовката си за предстоящия сезон“, написа 15-ият в света в Туитър. 28-годишният тенисист, който има баланс 9-9 през тази година, трябваше да играе за трети път в Абу Даби. Той бе полуфиналист през 2017 и четвъртфиналист през 2018 в демонстративния турнир.

Ема Радукану даде положителен тест за коронавирус в понеделник, докато осмият поставен при мъжете Каспер Рууд също се оттегли от турнира поради контузия. Онс Жабер, Тейлър Фриц и Дан Еванс заеха техните места.