Великобритания надигра Германия с 2-1 победи в двубой от група С на отборната надпревара АТП Къп, която се провежда в австралийския град Сидни.

В първия двубой от двойката, Дан Еванс се наложи категорично над Ян-Ленард Щруф с 6-1, 6-2. Във вечерната сесия, първата ракета на германците Александър Зверев се наложи над Камерън Нори със 7-6 (2), 6-1. Това доведе до решителен сблъсък на двойки, при който Еванс в тандем с Джейми Мъри надвиха германското дуо Кевин Кравиц и Зверев с 6-3, 6-4. Така, британците се изравниха със САЩ, който по-рано спечели срещу Канада с 3-0 победи.

В група В, вицешампионът от миналата година Италия отстъпи на Австралия с 1-2 победи.

Яник Синер даде преднина на „Скуадрата“ след успех над Макс Пърсел с 6-1, 6-3, но първата ракета на италианците Матео Беретини претърпя поражение от Алекс Де Минор с 3-6, 6-7 (4). Стигна се до решителния мач на двойки, в който австралийският тандем Джон Пиърс/Люс Савил победи Беретини и партньора му Симоне Болели с 6-3, 7-5. По-рано през деня, действащият шампион Русия победи Франция с 2-1 и започна успешно защитата на титлата си от миналата година.