Медицински или политически е казусът с отказаната входна виза за Австралия на световния №1 в тениса Новак Джокович? Това попита в „Хоризонт за вас“ водещата Даниела Големинова.

„Казусът започна като медицински, може би, но в момента е политически, като имаме предвид изказванията на президента на Сърбия Александър Вучич и на министър-председателя на Австралия Скот Морисън. Снощи в Белград имаше протестно шествие срещу решението за Джокович. Може би сега вече случаят е изцяло политически“, заяви нейният събеседник Любомир Тодоров – спортен редактор в сайта на БНР.

Той допълни, че вече спортът е останал на заден план. Цялата „каша“ е била забъркана от Австралийската тенис асоциация, известна като Тенис Австралия и властите на щата Виктория.

Организацията гръмко обяви, че Новак Джокович ще играе на Откритото първенство на Австралия, след като е получил т. нар. медицинско изключение за неваксинирани. Местни медии твърдят, че президентът Крейг Тайли е виновен, че е подвел тенисистите, че ще могат да получат визи след документ за прекаран Covid-19.