Ник Кирьос разкри, че е тествал положително за коронавирус, което поставя под огромна въпросителна участието му на започващия идния понеделник първи за годината турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън.

Противоречивият австралиец трябваше да играе в първия си мач за сезона на Сидни Класик, но се оттегли часове преди вечерния си двубой с италианеца Фабио Фонини. „Здравейте, всички, просто искам да бъда открит и прозрачен с всички – причината, поради която се оттеглих от Сидни е заради положителен тест за Ковид. В момента се чувствам добре и нямам симптоми. Желая на всички всичко най-добро и да се пазите, където можете. Ако всичко мине по план, ще се видим на Аустрелиън Оупън“, сподели той в Инстаграм стори.

26-годишният ексцентричен играч е считан от мнозина за най-добрия австралийски тенисист, независимо че се свлече до 114-то място в ранглистата поради дълъг период извън корта. Той не е играл официален двубой от Лейвър Къп през септември миналата година заради проблем в коляното. Отсъствието му от Аустрелиън Оупън ще бъде голям удар за домакините поради факта, че той редовно запълва стадиони и вдига телевизионната гледаемост, когато играе на „Мелбърн Парк“.

Кирьос се оттегли и от подгряващия турнир Мелбърн Съмър Сет миналата седмица, казвайки по онова време, че се чувства зле, но не е имал коронавирус. Организаторите обясниха като причина за отказа му астма. „Не се чувствам добре от четири дни насам“, каза тогава той. Аустрелиън Оупън започва следващия понеделник. /БГНЕС

Снимка: БГНЕС