Световната номер 1 при жените Ашли Барти отказа участие на турнира Сидни Класик тази седмица, за да си почине преди Аустрелиън Оупън, след като спечели титлите на сингъл и на двойки в Аделаида.

25-годишната тенисистка заяви, че вместо това ще пътува директно до Мелбърн за откриващия турнир от Големия шлем за годината, който започва след точно седмица. „За съжаление, се оттеглям от турнир Сидни Класик, за да се възстановя преди началото на Аустрелиън Оупън. Съжалявам, че няма да имам възможността да играя пред феновете в Сидни тази година“, сподели тя.

Барти разби казахстанката Елена Рибакина с 6-3, 6-2 за 14-та си титла на сингъл в кариерата, а след това спечели и трофея на двойки в тандем със Сторм Сандърс. Барбора Крейчикова ще я замени в основната схема на надпреварата в Сидни, като световната номер 3 Гарбине Мугуруса е вече първа поставена.

От турнира се отказа и полякинята Ига Швьонтек, която отстъпи на Барти в полуфиналите в Аделаида. Тя трябваше да се изправи срещу шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану в първи кръг. Британката ще играе вместо това с Рибакина.

По-рано през деня, испанката Паула Бадоса надви Йелена Остапенко със 7-6 (1), 6-1, а Анет Контавейт от Естония надигра китайката Шуай Джан в два сета. При мъжете, белгиецът Давид Гофен спечели мача си от първи кръг срещу Факундо Банис от Аржентина с 6-4, 6-4. Трикратният шампион от Шлема Анди Мъри, номер 20 в света от Русия Аслан Карацев и британецът Дан Еванс са също в схемата. /БГНЕС

Снимка: БГНЕС