Рафаел Надал смята, че „справедливостта се е произнесла“ и „това е най-справедливото нещо“ Новак Джокович да играе на Аустрелиън Оупън, след решението на съдия по-рано през деня.

„Без значение дали съм съгласен или не с някои неща с Джокович, без никакво съмнение, справедливостта възтържествува. Те казаха, че той има право да играе на Аустрелиън Оупън и наистина вярвам, че това е най-справедливото нещо, ако случаят е разрешен, както изглежда“, сподели Матадорът за испанската радиостанция Onda Cero.

Припомняме, че световният номер 1 спечели делото за анулираната му виза след решение на съдия Антъни Кели. 34-годишният тенисист бе държан в имиграционен хотел в Мелбърн, след като граничният контрол не призна визата му на пристигане в Австралия. Въпреки очакваната му депортация, съдът отсъди в полза на сърбина, който е на път да защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия по тенис, което стартира на 17 януари. Все пак, австралийското правителство предупреди, че може да форсира напускането на Джокера, анулирайки визата му за втори път, като имиграционният министър Алекс Хоук продължава да обмисля евентуално подобно решение.

„Лично аз предпочитам той да не играе“, каза още Надал, шегувайки се. „Егоистично говорейки за нашия спорт, най-добрите играчи да бъдат на корта и да играят е много по-добре от това да са някъде другаде“, добави 35-годишният испанец. 

Снимка: БГНЕС