Само трима тенисисти от топ 100 на световната ранглиста на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) не са ваксинирани срещу Covid-19. Това разкриха от АТП в позиция относно случващото се с Новак Джокович преди Откритото първенство на Австралия.

От показанията на световния номер 1 пред граничните власти в Австралия бе официално потвърдено, че той не е ваксиниран срещу коронавируса, а един от другите трима почти сигурно е американецът Тенис Сандгрен (номер 93), който е отявлен скептик на ваксините, и дори обяви, че Австралия не заслужава да е домакин на турнир от Големия шлем заради отношението си към Джокович. Към момента не е ясно кой е третият неваксиниран играч от първата стотица в света.

"Поредицата от събития, довели до съдебното изслушване в понеделник, нанесоха щети на всички фронтове, включително на благосъстоянието на Новак и неговата подготовка за Аустрелиън Оупън. Приветстваме решението на съда и чакаме с нетърпение следващите няколко седмици на вълнуващ тенис. АТП силно препоръчва ваксинацията на всички тенисисти от Тура. Това се основава на научни данни, които подкрепят здравните ползи от ваксините. Очакваме с времето ограниченията за пътуване да станат още по-стриктни. Радостни сме, че 97 процента от топ 100 са ваксинирани преди началото на Аустрелиън Оупън", заявяват от АТП, откъдето допълват, че медицинските изключения се правят независимо от АТП. /БГНЕС