Легендата на световния тенис Борис Бекер предупреди Новак Джокович, че рискува да разгневи феновете на Australia Open, ако скандалът с него продължи и следващата седмица. 

Участието на Джокович в турнира все още не е потвърдено, тъй като той очаква присъдата от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук, който обмисля да отмени визата му за пребиваване в страната въпреки победата на сърбина в съда в понеделник. 

И докато много сръбски привърженици приветстваха решението на съдията, много австралийци, които издържаха месеци на тежък локдаун, са ядосани от настоящото решение да се позволи на неваксинирания тенисист да влезе в страната.

Ето защо Бекер, който беше треньор на Новак, увери в интервю за BBC: „Сигурен съм, че ще получи освирквания, но той е свикнал с това. Той винаги е бил „уличен боец“, който трябваше да се бори срещу несгодите и да побеждава тълпата и беше очарователно на финала на миналогодишното US Open, когато най-накрая го прегърнаха."

Освен това и въпреки че уважава решението на сърбина, цитираният от "Труд" Бекер би го посъветвал да се ваксинира: „Това е избор на всеки един, но животът е по-труден, ако не искаш да бъдеш ваксиниран. Лично аз бих го посъветвал да бъде ваксиниран, защото животът ще бъде по-лесен за него, но в крайна сметка това е личен избор и ние трябва да го уважаваме."

Снимка: БГНЕС