Новак Джокович се извини за „грешка в преценката“ при участието си в интервю за медиите, докато знаел, че е положителен за Covid-19, и призна, че агентът му е допуснал административна грешка във формуляра за пътуване.

Световният №1 в тениса написа, че неговият агент „искрено се извинява“ за това, че е поставил отметка в неправилното квадратче в австралийската му декларация за пътуване, което означава, че той твърди, че не е пътувал никъде през 14-те дни преди пристигането си в Австралия, въпреки че е бил в Испания.

В дълга публикация в Инстаграм Джокович каза, че е получил положителен резултат в нощта на 17 декември, след като е подал теста предния ден. В своята клетвена клетвена декларация Джокович каза, че е бил „тестван и диагностициран“ на 16 декември.

В поста си той продължи да казва, че „се чувствал задължен“ да продължи и да проведе интервю с френският L'Equipe на 18 декември, защото „не искал да разочарова журналиста, но се увери, че съм социално дистанцирана и носеше маска, освен когато се снимаше моята снимка”.

„Докато се прибрах вкъщи след интервюто, за да се изолирам за необходимия период, като се замисля, това беше грешка в преценката и приемам, че трябваше да отложа този ангажимент“, каза той.

В същото време сръбският премиер Ана Бърнабич призова Новак Джокович да даде обяснения за PCR теста за коронавирус от месец декември.

Съгласно сръбските правила всеки, който има положителен тест за коронавирус, трябва да бъде 14 дни в самоизолация, освен ако в този период няма нов тест и той е отрицателен.