Стадионите на Australian Open ще бъдат на запълвани на 50% от капацитета си поради скока на коронавирусни случаи и хоспитализации в Мелбърн, стана ясно днес.

Предпазните маски също ще бъдат задължителни на първия за годината турнир от Големия шлем, който започва в понеделник, с изключение на хранене и пиене, като зрителите ще трябва да спазват социална дистанция, когато са на закрито. „Всички актуализации на уговорки за Australian Open ще означават, че фенове, играчи и работещ персонал могат да очакват с нетърпение страхотна надпревара в обезопасена от Ковид среда“, сподели министърът на туризма на щата Виктория Джаала Пулфорд в свое изявление.

Подобно ограничение на броя зрители бе поставено и по време на миналогодишния турнир в Мелбърн, преди петдневен локдаун в града за овладяване нов бум на заразени да доведе до забрана за фенове по стадионите. Мачовете продължиха на празни трибуни и привържениците получиха разрешение да се завърнат обратно в редуцирани бройки на първия турнир от Големия шлем по време на пандемията, който приветства големи групи от зрители.

По-рано днес, Виктория докладва за рекордните 953 пациента с коронавирус в болници, с над 220 000 активни случая в щата. Целият персонал и играчи на Australian Open трябва да бъде ваксиниран срещу вируса. /БГНЕС