Наоми Осака намери място в трети кръг на Аустрелиън Оупън, след като надви Мадисън Бренгъл с 6-0, 6-4 за малко над час игра.

Действащата шампионка в Мелбърн не даде никакви шансове на опонентката си в откриващия сет, като й върза „геврек“. Във втората част обаче тя изглеждаше по-колеблива, но в крайна сметка показа класата си в решителните моменти. Японката спаси шест точки за пробив, преди да бъде пробита от амерканката в седмия гейм.

Оттам-насетне обаче тя превключи на по-висока предавка и се поздрави с победата. 13-та в схемата реализира осем аса и спечели 78% от точките на първо подаване. В добавка, тя спаси девет от десетте точки за пробив пред Бренгъл, която приключи с едва четири уинъра и 14 непредизвикани грешки – Осака завърши с 37 уинъра и 32 непредизвикани грешки.

В следващия кръг действащата шампионка ще играе с друга американка – Аманда Анисимова, която елиминира олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич в два сета. Ако Осака и световната номер 1 Ашли Барти спечелят мачовете си от трети кръг, ще се изправят една срещу друга още на 1/8-финалите в турнира. Напред продължиха още Вероника Кудерметова и шампионката на Ролан Гарос Барбора Крейчикова. /БГНЕС