Мадисън Кийс е първата полуфиналистка на Откритото първенство на Австралия по тенис при жените. В четвъртфиналите американката се наложи над Барбора Крейчикова (Чехия) с 6:3 и 6:2. Така американката повтори  постижението си от 2015-а година, когато също беше във финалната четворка на надпреварата в Мелбърн.

Срещата започна с леко надмощие на Крейчикова, която вкарваше топката с отлична дълбочина в пределите на корта и осъществяваше успешно натиск върху бекхенда на своята съперника, което генерираше висок брой непредизвикани грешки от ракетата на шампионката в Аделаида.

Непоставената състезателка обаче можеше да разчита на началния си удар, когато се озовеше в трудно положение и отрази общо шест точки за пробив, докато поведе с 3:2 гейма. Оттам насетне Кийс заигра със завидно самочувствие и превръщаше всяко едно свое изпълнение в уинър, за да се поздрави с лесно спечелване на откриващия сет.

Серията на 51-та в ранглиста продължи с пълна сила във втория сет, където тя на бърза ръка взе аванс от 3:0, но чехкинята беше решила да не се предава и върна един от двата си брейка пасив. Впоследствие обаче жегата изцяло сломи съпротивителните сили на чехкинята и тя просто нямаше как да бъде конкурентоспособна, а това помогна на нейната опонентка да затвори скоропостижно срещата в своя полза.

Снимка: БГНЕС