Даниил Медведев, новият лидер в световната ранглиста по тенис, премахна руското знаме от профила си в социалните мрежи. Това забелязаха будни фенове и публикуваха за промяната в социалните мрежи.

Руският тенисист не е коментирал това. Смята се, че действията на Медведев са повлияни от руското военно нападения над Украйна, което започна на 24 февруари, предаде бТВ.

Тенисът е един от малкото спортове в световен мащаб, който не наложи санкции специално за руснаци. Спортистите от страната, която нападна Украйна, бяха извадени от повечето международни турнири по препоръка на Международния олимпийски комитет.

ФИФА и УЕФА също прекратиха участие на национални и клубни отбори в надпреварите, а от Формула 1 прекратиха договора на страната. Медведев, който наследи лидерската позиция от Новак Джокович, вече заяви своята позиция, че войната трябва да престане. 

"Тъй като съм тенисист, искам да разпространя мира по цял свят. Бил съм в много държави, играл съм по цял свят. Тенисът понякога не е толкова важен", заяви Медведев, докато играеше в Акапулко