Даниил Медведев говори пред медиите след загубата от Гаел Монфис на Индиън Уелс, която му коства и първото място в световната ранглиста на тенисистите.

„По-добре е да си бил на върха дори една седмица в живота си, отколкото никога да не го достигнеш. Сега знам, че загубих първото място и в Маями ще се опитам да си го върна. По принцип там играя по-добре и ще се опитам да постигна добър резултат“, заяви 26-годишният руснак, който изкара три седмици като №1 в класацията на АТР.

„Мислех си, че борбата за запазването на първото място може да ми даде допълнителна мотивация. Така и беше, но не не успях да намеря най-добрия си тенис. Винаги съм казвал, че когато го показвам, е много трудно да бъде победен. Но най-сложното в тениса е да играя така във всеки мач. В това отношение Голямата тройка е невероятна, защото независимо от условията и настилките често печелят големи турнири и луди мачове“, допълни Медведев, цитиран от БНР.

„Ще се концентрирам 100 процента в тренировките, в срещите от Големия шлем и сериите Мастърс 1000, за да спечеля колкото се може повече титли, да набера възможно най-много точки и ще се постарая дълго време да бъда първа ракета на света. Никога не знаеш какво те очаква в кариерата“, философски заключи московчанинът.

Снимка: БГНЕС