Беларуската тенисистка Виктория Азаренка, бивша световна номер 1 и настояща номер 16 в ранглистата, обяви, че "живее в момент на изключителен стрес" в личния си живот и че трябва да си вземе почивка от тениса, с желанието да "може да се върне“ към състезанията по-късно.

Това обяви самата тенисистка в официално изявление на турнира в Маями, след като се отказа от мача от третия кръг срещу чехкинята Линда Фрухвиртова, когато губеше с 6-3 и 3-0.

„Последните няколко седмици бяха изключително стресиращи в личния ми живот. Последният мач беше изтощителен за мен, но исках да играя пред тази огромна публика, защото ми помогна много в първия мач. Исках да опитам, но беше грешка", каза Азаренка, цитирана от "Труд".

„Надявам се да си взема почивка и да мога да се върна“, добави тя.

Беларускинята имаше слаб период и в Индиън Уелс преди две седмици, като се разплака по време на мач поради емоционален срив. „Съжалявам за феновете. Те бяха единствената причина да отида да се състезавам. Винаги търся предизвикателства и напрежение, но днес беше твърде много. Трябва да се уча от това", каза тя.

Снимка: БГНЕС