Новак Джокович не успя да спечели домашния турнир в Белград. Световният №1 обаче призна, че не е имал сили в края на финала с Андрей Рубльов.

"Трябва да обърна внимание върху позитивите. Играх пред родна публика и беше тъжно, че в третия сет нямах никакво останало гориво в себе си и не можех да се боря. Поздравявам Андрей за поредната му страхотна седмица. Можеше да загубя още първия си двубой, а след четири тежки трисетови битки, трябва да призная, че съм изтощен.

Не се чувствах твърде уморен преди края на втория сет. Геймът при 5-4 бе изключително продължителен и това беше моментът, когато започнах да не се чувствам добре. Смятам, че играх стабилно по време на тайбрека. В началото на третата част излязох готов да се боря, но случилото се не беше никак приятна гледка за зрителите.

Искрено съжалявам за това преживяване, тъй като знаех, че хората са дошли да ме видят да се боря и да спечеля. Хубавото е, че тези физически проблеми дойдоха в четвъртата ми среща в турнира, за разлика от Монте Карло, когато това се случи още на старта. Това означава, че нещата се подобряват бавно, но сигурно", завърши 20-кратният шампион от Шлема.