Григор Димитров имаше трудната задача да вземе реванш от непредсказуемия Максим Креси, но се оказа отлично подготвен за поднасянето на своеобразно тенис отмъщение и се наложи с убедителното 6:2, 7:6(4). 

По този начин 20-ият в света записа своята първа победа на Мастърса в Мадрид от 4 години насам, с което си гарантира двубой срещу поставения под номер 13 Диего Шварцман. Креси стартира срещата с два поредни аса на втори начален удар, но след това Григор отвърна с последователни отлични минаващи удари от бекхенд, за да изравни точките. 

Все пак американецът не позволи изненада, спечелвайки откриващото си подаване, пише tennis.bg. Наред бяха спокойни минути за сервиращите, докато не се стигна до 2:2, когато квалификантът неколкократно излезе неразчетено на мрежата и Григор се сдоби с точка за пробив. Последва вдъхновяващ ретур уинър от ракетата на българина, а впоследствие той затвърди преднината си, повеждайки с 4:2 гейма. 

Димитров продължи да доминира напълно развитието на двубоя, докато световният номер 64 допускаше нехарактерни грешки при изпълнението на волетата, което доведе до нов брейк в полза на нашия сънародник и съвсем скоро откриващата част отиде в сметката на хасковлията. 

Вторият сет не започна никак позитивно за родния ни представител, защото Креси имаше две последователни възможности да реализира първи пробив в мача, а българинът го улесни, след като допусна двойна грешка във възможно най-неподходящия момент. 198-сантиметровия състезател пък с лекота увеличи аванса си на 3:0 и ситуацията изглеждаше крайно комплицирана за Гришо. 

Той обаче веднага повиши своето равнище, щом се почувства притиснат до стената, като паритетът беше възстановен за 4:4. Оттам насетне нямаше особени шансове за посрещачите и закономерно всичко щеше да се реши в тайбрек, чийто изход бе в полза на Димитров и крайният успех беше факт.