19-годишният Карлос Алкарас ликува с втора Мастърс титла в кариерата си. Испанецът не остави шанс на финала на миналогодишния шампион в Мадрид Александър Зверев, отпускайки му едва 4 гейма - 6:3, 6:1. Това бе победа №28 за тийнейджъра от началото на сезона, като по този начин той изпревари Стефанос Циципас.

Трофеят е четвърти за Карлос за сезона и пети общо в кариерата му. Новият любимец на Испания спечели 7 от последните си 7 мача срещу играчи от Топ 10. Балансът му срещу тенисисти от това ниво е 11:6.

След турнира в Мадрид той е лидер в Тура по брой спечелени мачове (28 и три поражения) и титли (4). По точки, спечелени през този сезон, Карлито изостава само от шампиона на Australian Open Рафаел Надал – и то само с 80 точки. В понеделник той ще стане шестата ракета на света.

По пътя към крайната победа в испанската столица Алкарас надви световния №1 Новак Джокович, №3 Александър Зверев и №4 Рафаел Надал. Карлос, сега на 19 години и 3 дни, стана най-младият играч от създаването на ATP през 1990 г., който надви трима от Топ 5 в един турнир.