Световната номер 1 Ига Швьонтек продължи изключителната си победна серия, след като надви Данка Ковинич от Черна Гора с 6-3, 7-5 в мач от третия кръг на Ролан Гарос. За разлика от първите си два мача в Париж, в които полякинята загуби общо четири гейма, днес тя трябваше да се потруди здраво за 31-ия си пореден успех в Тура.

Шампионката от 2020 започна отлично срещата и дръпна с 3-0, но Ковинич успя да върне пробива и намали до 3-4. Все пак Швьонтек отговори с нов пробив и затвори първия сет с 6-3. Във втората част отново 20-годишната Швьонтек започна по-добре и поведе с два пробива и 4-1, но черногорката отвърна с четири поредни гейма, за да поведе с 5-4. Полякинята показа шампионския си манталитет и взе три поредни гейма в ключовия момент, за да затвори мача след час и 30 минути игра.

Фаворитката за титлата обаче не бе на най-доброто си ниво днес, като тя завърши с 13 печеливши удара срещу 23 непредизвикани грешки, а по-притеснителното за нея е, че загуби три пъти подаването си. С днешния успех Швьонтек се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Франция за четвърта поредна година, а там тя ще срещне представителката на домакините Ализе Корне или Цинуън Джън от Китай.

Напред продължава и румънката Ирина-Камелиа Бегу, която спря местната любимка Леолиа Жанжан с 6-1, 6-4. За Бегу предстои сблъсък с Джесика Пегула или Тамара Зиданшек.