Марин Чилич е последният участник, който си осигури място в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис в Париж. 33-годишният хърватин победи по категоричен начин поставения под номер 2 в основната схема руснак Данийл Медведев - 6:2, 6:3, 6:2 за по-малко от два часа игра.

26-годишният руснак изигра изключително слаб мач и не оказа почти никаква съпротива на своя съперник. Медведев правеше елементарни грешки и бе видимо изнервен от факта, че играта му не се получава.

За сметка на това Чилич традиционно разчиташе на силния си сервис и спечели 90% от точките при вкаран първи сервис. Той обаче показа стабилна игра и при посрещане и направи цели 5 пробива в мача, като не допусна нито един и така се поздрави с изразителната победа.

Така след тригодишно прекъсване Чилич отново се класира на 1/4-финал на "Ролан Гарос". Той достига до тази фаза на турнира за трети път в кариерата си, като никога не е успявал да я прескочи, предава БНР. Следващият му съперник отново е руснак, като това е 7-ият поставен в схемата Андрей Рубльов, който се класира за тази фаза след отказване на съперника му Яник Синер заради контузия.

Снимка: БГНЕС