Австралиецът Ник Кирьос призна, че се е изплюл по посока на фен, който го е обиждал по време на мача му с британеца Пол Джъб от първия кръг на Уимбълдън, спечелен от Кирьос в пет сета. 40-ят в света австралиец разкри, че е бил обиждан от няколко зрители по време на целия двубой, без да ги е провокирал преди това.

"Да, изплюх се към един от феновете, които ме обиждаха, не бих го направил към някой, който ме подкрепя. Понасям хейт и негативизъм от много време, така че не мисля, че му дължа нещо. Той беше дошъл на мача, не за да подкрепя някого, а само за да обижда. Окей, но когато ти отговоря, трябва да го приемеш", каза Кирьос на пресконференцията след двубоя.

"Обичам този турнир, това няма нищо общо с Уимбълдън. Става въпрос за едно цяло поколение на социалните мрежи, което си мисли, че има правото да коментира всичко с негативизъм, а после това се пренася в реалния живот. Аз не мога да направя нищо, защото ще ме накажат, но те могат да кажат каквото си искат. Днес нямаше расизъм, но имаше много прояви не неуважение. Вече започвам да си мисля, че това е нормално, а то не е", допълни той.

Във втория кръг на турнира Кирьос ще срещне 26-ия поставен в схемата Филип Крайнович от Сърбия.