Шесткратният шампион и защитаващ титлата си Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис.             

Поставеният под номер 1 в схемата сърбин спечели срещу Танаки Кокинакис (Австралия) с 6:1, 6:4, 6:2 за точно два часа на корта.

Джокович направи пет пробива в мача, записа 29 печеливши удара и само 14 непредизвикани грешки в двубоя.

"Много съм щастлив от представянето си днес, благодаря на всички за подкрепата. Започнах солидно от началната линия, накарах го да работи за всяка точка. Не беше лесно да се сервира заради вятъра, имаше пориви, но аз играх на доста високо равнище. Надявам се, че ще продължа да бъда все по-добър с напредването на турнира", каза цитираният от БТА сърбин след успеха.

В третия кръг Джокович ще играе срещу 25-ия поставен Миомир Кецманович (Сърбия), който спечели трудно срещу Алехандро Табило (Чили) със 7:6(4), 7:6(3), 3:6, 6:3 за близи три часа.

Поставеният под номер 3 в схемата и финалист от "Ролан Гарос" тази година Каспер Рууд (Норвегия) отпадна от турнира след загуба от Юго Юмбер (Франция) с 6:3, 2:6, 5:7, 4:6 за 2:36 часа.

Рууд, който участва едва за трети път на "Уимбълдън", спечели първия сет, но загуби следващите три, след като допусна пет пробива. В последната част Юмбер взе подаването на норвежеца за 5:4 и при свой сервис затвори мача.

В други срещи от втория кръг Давид Гофен (Белгия) победи Сенастиан Баес (Аржентина) с 6:1, 6:2, 6:4, а номер 23 Франсес Тиафо (САЩ) елиминира Максимилиан Мартерер (Германия) с 6:2, 6:2, 7:6(3).

Оскар Оте (Германия) също продължава напред след отказ на Кристиан Харисън (САЩ) при 3:1 в първия сет поради контузия.

Снимка: БГНЕС