Световният номер 3 Новак Джокович се класира за полуфиналите на Уимбълдън, след като победи италианеца Яник Синер с 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2 в първия четвъртфинал от мъжката схема на турнира. Шесткратният шампион бе в много тежка ситуация след загубата на първите два сета, но показа характер и класа, за да стигне до обрат и да запише 26-та поредна победа на Уимбълдън.

35-годишният Джокович, който преследва 21-ва титла от Големия шлем, започна по-добре двубоя и дръпна с 4-1, но след това 15 години по-младият Синер се разигра и спечели шест от следващите седем гейма, за да се наложи със 7-5. Във втората част италианецът доминираше тотално на корта и проби два пъти съперника си, за да поведе с два сета. Опрян до стената, Джокович показа най-доброто от себе си от третия сет нататък, за да постигне обрат и да запише победа след малко над три часа и половина игра.

По този начин Джокович се класира за 11-ия си полуфинал в Ол Ингланд Клъб, а за място на финала ще спори с белгиеца Давид Гофен или първата ракета на Великобритания Камерън Нори.