Световният номер 4 Рафаел Надал призна, че може и да не излезе на корта за мача си срещу Ник Кириос от полуфиналите на Уимбълдън в петък заради контузията в областта на корема, която почти го принуди да се откаже в четвъртфиналния сблъсък с Тейлър Фриц. Надал все пак успя да преодолее болката, за да стигне до петсетов успех срещу американеца, но не е сигурен дали ще се възстанови навреме за двубоя с Кириос.

"Все още не знам, утре ще премина изследвания. Аз съм тенисист, който е свикнал с контузиите и да играя с болка и проблеми. Изпитвах нещо в областта на корема в последните два дни, но днес то се влоши доста, болката и ограниченията в движенията се увеличиха. Успях да спечеля този мач и нека видим какво ще стане утре", коментира Надал след двубоя.

"Не мога да дам категоричен отговор дали ще играя срещу Кириос. Всичко трябва да бъде изследвано добре. Има нещо дори по-важно от Уимбълдън и това е здравето", каза още испанецът на пресконференцията след срещата с Фриц.

Мачът между Надал и Кириос трябва да се играе в петък. В другия полуфинал шесткратният шампион Новак Джокович ще се изправи срещу британеца Камерън Нори.