Майката на Ник Кирьос сподели, че вижда огромна разлика в сина си тази година, като той „най-накрая оценява къде е в живота“ и му се наслаждава. Талантливият, но противоречив австралиец достигна своя първи финал в турнирите от Големия шлем, след като опонентът му в полуфиналите на Уимбълдън Рафаел Надал се оттегли поради разкъсване на коремен мускул и така Кирьос отиде в неделния спор за трофея без игра.

Съперник в неделя ще бъде един измежду Новак Джокович и Камерън Нори – забележително постижение за 27-годишния тенисист след признанията му за помисли за самоубийство, злоупотреба с наркотици и самонараняване по време на мрачен период от живота му през 2019. Кирьос обясни депресията си с безмилостния график в тенис тура, това, че е далеч от семейството си и поставянето под напрежение, което често довежда до изблици на корта и глоби.

Но малайзийската му майка Норлайла, позната като Нил, сподели за Sydney Morning Herald днес, че той най-накрая започва да се наслаждава, заедно с приятелката си Костийн Хаци. „Той най-накрая оценява къде е в живота, това е най-доброто от всичко. Преди беше толкова трудно да го накараме да прави каквото и да е. Той беше щастлив да седи в стаята си и да играе видеоигри през цялото време. Рамото го заболяваше от толкова много игра“, започна Нил.

„В Пекин искахме да отидем заедно с него на Великата китайска стена. Кой не би отишъл, нали? Но Ник не бе от тези. Той бе щастлив да седи в стаята си, това ме притесняваше. Помня в Канада, че казахме „Хайде да отидем до Ниагарските водопади“. Той не искаше да отиде дори там. Ник не искаше да прави такива неща. Уау, има такава разлика сега. Виждам я в Инстаграм сторитата му. От Аустрелиън Оупън тази година насам, той започна да прави разни неща. Защото осъзнава, че животът не се върти около тениса. Никой не очаква от него да бъде такъв. Трябва да се наслаждаваш на живота си. Много съм щастлива, че той прави именно това“, добави майката на Кирьос, който ще разбере съперникът си на финала в Лондон по-късно днес. /БГНЕС