Григор Димитров отпадна във втория кръг на Мастърса в Монреал, губейки от Алекс Де Минор с 6:7 (4), 5:7. 

Хасковлията бе повишил значително нивото си на игра в сравнение с предходната среща, но неговият противник показваше невероятна стабилност от основната линия и изумително придвижване по корта, като именно това беше и ключът към крайния успех за австралиеца. 

Откриващият сет бе изключително равностоен, като от самото начало на срещата българинът демонстрираше високо ниво от сервис линията и благодарение на солидното си подаване трупаше множество директни точки. Той значително бе намалил броя на непредизвиканите неточности, като същевременно често го виждахме да се измества на форхенд и да ускорява топката с длановия удар, за да получи инициативата. 

От своя страна, австралиецът непрекъснато се стремеше да заеме офанзивна позиция в разиграванията, но Димитров умело парираше атаките на противника си благодарение на перфектно изпълнен сечен бекхенд, с който лишаваше Де Минор от възможност да генерира скорост в следващия си удар. 

В хода на цялата първа част не се стигна до нито един брейкбол, поради което напълно логично развръзката на този толкова оспорван сет дойде в тайбрек, пише tennis.bg. Там нашето момче взе ранно предимство от 4:1, но впоследствие младокът за пореден път показа своите атлетични качества и успяваше да върне всяка една топка, дочаквайки пропуск от страна на първата ни ракета. 

Така световният №21 съумя да обърне хода на събитията и да спечели всяка от следващите 6 точки, за да се поздрави с успеха в дебютната част. Най-добрият ни тенисист бързо изостави зад гърба си негативните емоции от края на предходния сет и още на старта на втората част поведе с пробив, подпомогнат от австралиеца с двойна грешка на брейкбол. 

За съжаление, последва спад в представянето на нашия сънародник, който на няколко пъти пропусна очертанията на корта и допусна моментален рибрейк. В шестия гейм началният удар на българина претърпя тотален разпад и станахме свидетели на две двойни грешки, които му костваха изоставане от 0:40. 

Григор съумя да запази самообладание и с храбра игра от основната линия достигна до равенство в точките. Проблемите за него обаче не спряха дотук, тъй като скоро след това на хасковлията му се наложи да спасява нови три брейкбола, ала след като неколкократно успя да пробие защитата на непоставения играч, хасковлията измъкна подаването си, опазвайки паритета за 3:3. 

В края на частта бе ред на австралиеца да изпита колебания на собствен сервис и след като Де Минор поведе с 40:0, родният ни представител съумя да обърне нещата в своя полза и след поредица от отлично конструирани разигравания българинът се сдоби с три шанса за пробив, но не успя да се възползва от тях. Впоследствие на свой ред Димитров допусна спад в изявите си на сервис и в последния възможен момент Де Минор реализира брейк, с който затвори двубоя в своя полза.